Skip to main content

Heel blij is ze met haar promotie en de nieuwe baan. Dat moet gevierd worden! En terecht!

Veel erkenning voor al het harde werken dat ze de afgelopen jaren gedaan heeft. Veel geïnvesteerd in het werk. Ze werkte parttime. Op papier ja… maar in de praktijk… ahum. Meestal toch wel fulltime en vaak nog meer. Een dief van je eigen portemonnee zijn noem ik dat. Maar goed dat is een ander blog dat ik nog eens ga schrijven.

Terug naar de promotie, de nieuwe baan. Het feestje is gevierd, de felicitaties zijn binnen en vol trots (terecht) gaat ze aan de slag.

En hoe is het gegaan de eerste dagen en weken vroeg ik. Ja prima, erg leuk en inmiddels al veel mensen 1:1 gesproken en aangeschoven bij verschillende vergaderingen.

Wat is je opgevallen vraag ik? Al heel veel. Ze begint ze praten en deelt wat ze ziet, voelt en hoort. Een scherpe analyse van haar eerste weken in de nieuwe functie. Die analyse wordt afgesloten met de zin: maar ik kijk natuurlijk eerst even de kat uit de boom!

Waaaat? Bultjes krijg ik ervan! Van de zin: maar ik ga eerst even de kat uit de boom kijken.

Ah, hebben ze je aangenomen en betalen ze je om eerst de kat uit de boom te kijken vraag ik met een glimlach maar ook bloedserieus?

Stilte.

Ik adem in en uit en laat de stilte vallen en zeg niets. Eens kijken wat er in de stilte ontstaat.

Nee natuurlijk niet zegt ze en eerlijk gezegd jeuken mijn handen om aan de slag te gaan en ook om bespreekbaar te maken wat ik zie. Zeker nu ik nog een frisse blik heb op wat ik zie en dit graag wil delen met de organisatie. Met als doel om te groeien met ons team.

Precies zeg ik!
Dus weg met die kat en boom..

Natuurlijk moet je niet te voorbarig conclusies trekken en direct alles willen aanpakken en veranderen. En zeker geen zaken oppakken die niet bij jou horen.
Maar jezelf inhouden en ‘verschuilen’ om je podium te pakken en je nieuwe rol in te nemen daar krijg ik bultjes van. Jij bent namelijk gekozen voor die rol, functie of baan omdat ze JOU willen met alles wat je weet, kan en om wie je bent.

Dus.. ‘on stage’! Geen smoesjes meer.

#leiderschap#motivatie#transformation#coaching#vleugelsomtegroeien#team#persoonlijkeontwikkeling
www.eefloozen.nl

Responsive Menu
Add more content here...