Skip to main content

Ik had vroeger een leraar die op de middelbare school aan het begin van elke les met een leesbril boven zijn agenda zat te staren en 1 voor 1 onze namen riep met de vraag: Present?

Gedwee zeiden we dan 1 voor 1: Ja! Ik heb nooit het lef gehad om te roepen op de vraag: present? Nee, vandaag maar voor 25%. Zo’n leerling was ik niet. Maar ik was vaak niet voor 100% aanwezig in de les. Soms alleen maar voor 25%. Alleen mijn hoofd deed dan mee met de les om de wiskunde sommen proberen te begrijpen. Mijn gevoel en intuïtie deden dan niet mee. Andere keren was ik me aan het ergeren, voelde ik frustratie en vroeg ik me af hoe ik deze les zou overleven . Dan deed mijn hoofd niet mee maar wel mijn hart, mijn gevoel.

Dit zie ik ook vaak terug bij mijn klanten als we aan de slag gaan met hun verlangens en dromen. Ze willen een volgende stap maken in hun carrière maar weten niet hoe? Of ze vinden het spannend, of ze durven nog niet de sprong in het diepe te wagen.

Op mijn vragen zoals: wat voel je doen of wat zegt je intuïtie beginnen de antwoorden vaak met: Ik denk dat, ik vroeg me af of, ik weet niet of…

Terechte en logische antwoorden. Alleen zijn deze antwoorden gevoed door het hoofd.

Vaak gaan we dan aan de slag met oefeningen, tools of vragen waar ook het hart (lees gevoel) en de buik (intuïtie) ook mee mogen doen. Zo gaan we op zoek naar antwoorden die gevoed zijn door je hele lijf en niet alleen door 25% van je lijf.

Reacties zijn dan vaak:
Ik heb er buikpijn van,
Mijn hoofd zit vol
Mijn hart gaat hier sneller van kloppen,
Elke vezel in mijn lijf zegt: ja dit wil ik
Ik voel een steen in mijn maag
Ze kunnen mijn rug op

Zo gaan we aan de slag met alle antwoorden die in je zitten.

Op naar groei, datgene waar jouw hart sneller van gaat kloppen..

#leiderschap#professionalwomen#persoonlijkontwikkeling#motivatie#coaching#transformation#vleugelsomtegroeien#intuitie

Responsive Menu
Add more content here...