Skip to main content

Als je van binnen schijnt heb je geen spotlight nodig, want durf te dromen! zong mijn dochter vrolijk.

Ze zong het 2 dagen achter elkaar tot ik er gek van werd.
Maar stiekem dacht ik: wat een briljante tekst. Wat heb ik toch een wijze dochter. Ik wilde haar als tekstschrijfster gaan aanmelden. Maar die gedachte liet ik varen toen ik hoorde dat de tekst uit een lied van een jeugdserie van Netflix kwam. Maar dat terzijde.

Als je het hebt over groei, ontwikkeling en leiderschap dan heb je natuurlijk opleidingen, cursussen en management boeken die je hierbij helpen en laten groeien.

Maar als je het hebt over inspirerend leiderschap, dan krijg je te maken met een extra laag waar je maar een heel klein deel uit boeken en cursussen kunt leren. Het gaat dan nog veel meer over je eigen persoonlijkheid.
Dan gaat het over wie je bent als persoon en je eigen waarden en normen. Waar je diep in je hart in gelooft en waar je voor staat en wilt staan.

Hoe helderder dat voor jezelf is en als je hierin je eigen huiswerk over jezelf hebt gedaan, dan kun je pas voor een ander hier iets in betekenen.

Dus als je van binnen schijnt,zoals het liedje zegt, dan heb je geen spotlicht nodig om je eigen licht te laten schijnen.
…En dat allemaal door een regel uit een kinderserie van Netflix.

#leiderschap#persoonlijkeontwikkeling#groei#coaching#transformatie#vleugelsomtegroeien#spotlicht
#wijsheid
eefloozen.nl

Responsive Menu
Add more content here...