Skip to main content

Ik wil aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling zegt ze bij ons kennismakingsgesprek.
Ik wil de volgende stappen zetten in mijn werk. Bij mijn huidige werkgever maar misschien wordt het ook weleens tijd om buiten de deur te kijken. Maar ik droom er ook van om misschien iets totaal anders te gaan doen, zegt ze met een glimlach. Ik heb alleen geen idee wat.

Mooie doelstellingen, denk ik en dit zijn zeker thema’s waar we mee aan de slag zullen gaan.

Als we met elkaar gaan werken, wat zou je dan over 6 maanden anders willen voelen, denken en doen? vraag ik aan haar.

Er verschijnt een andere blik in haar gezicht en ik zie tranen in haar ogen opwellen, gevolgd door een diepe zucht. Pfff, ik ben best wel moe en ik zou meer rust en ruimte willen krijgen. Mijn agenda is zo vol. Ik heb een heel leuk sociaal leven, maar ook erg druk.
Soms denk ik, ik wil even helemaal niets. Dat is niet helemaal waar want ik wil wel groeien en stappen zetten, maar dit gevoel zit me in de weg.

Dan gaan we daar eerst mee aan de slag zeg ik. Eerst gaan we kijken hoe we meer rust en ruimte kunnen creëren zodat je weer energie krijgt.

Vervolgens gaan we met de andere thema’s aan de slag.

Ik zie zoveel mensen maar door rennen en van afspraak naar afspraak en ondertussen neemt de stress toe, de energie lekt weg en ze werken maar door en door.

Vertragen om vervolgens te versnellen, noem ik dat. Eerst pas op de plaats maken en kijken wat je hoofd, hart en buik nodig heeft. Zodat je weer ruimte voelt en energie krijgt om vervolgens aan de slag te gaan met de volgende stappen in je leven.

#persoonlijkeontwikkeling#motivatie#coaching#vleugelsomtegroeien#energie#leiderschap

Responsive Menu
Add more content here...