Skip to main content

Mijn dochter heeft met Sinterklaas een Barbie dreamhouse gekregen. Yes! Zo’n te groot, te plastic, te roze enorm huis dat nu haar kamer ‘ontsiert’
Dat kado was een schot in de roos en hier speelt ze uren mee. Als ze vriendinnen over de vloer krijgt verdwijnt ze naar boven om hier uren mee te spelen..
Ze laat haar fantasie volop tot uiting komen als ze speelt. Barbie maakt zo ook heel wat avonturen mee met de andere Barbiepoppen, huisdieren van Barbie en de kinderpoppen. Het huis is meestal heel netjes als er gespeeld wordt want Barbie is heel opgeruimd type in haar spel.
Tot vorige week. Ik liep langs haar kamer en ik zag de Barbie auto op de eerste etage staan, alle poppen zaten boven en de meubels waren allemaal van de begane grond gehaald en stonden op de eerste verdieping.
Barbie kom op je moet echt op zwemles anders verdrink je roept mijn dochter. Kom, pak mijn hand roept een andere pop.. anders val je en stroom je weg.. Mam je bent onze redder hoor ik haar zeggen.
En dan dringt het tot me door.. Ze speelt de overstroming na die we een aantal weken geleden in Valkenburg aan de Geul mee maakten. Waar het huis van een aantal familieleden onverwacht is ondergestroomd en ze een tijd hun huis niet in kunnen. Waar heel veel mensen in Valkenburg de komende maanden hun huis of zaak niet in kunnen.
Ze speelt het allemaal na. En ik vraag aan haar of het verhaal goed afloopt. Tuurlijk zegt ze. Daarom gaat Barbie op zwemles en heb ik alle meubels hoog gezet. En ik kan zelf bepalen hoe het verhaal afloopt.
Met een glimlach kijk ik naar het spel en besef hoe groot of klein je ook bent dat heftige gebeurtenissen een enorme impact op je kunnen hebben ook al lijkt in eerste instantie van niet. Daarom vind ik het zo goed van haar dat ze in haar spel hier woorden en uiting aan geeft. Dat is zo belangrijk om zaken een plekje te geven en te leren hoe om te gaan met tegenslagen.
Hadden wij als volwassenen maar een Barbie dreamhouse waar we mee konden spelen als we even geen woorden kunnen geven aan onze zorgen in het leven, aan onze frustraties in ons werk of aan ons verdriet waar we in stilte mee dealen. Een ‘dreamhouse’ waar we mee konden gaan spelen als we ons niet kunnen uiten. Hoeveel ruimte zou dat ons geven in ons hoofd? Hoe helend zou dat kunnen zijn?

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?
Neem dan verder een kijkje op mijn website

Hier vertel ik meer over wat ik voor je kan betekenen, wie ik ben, mijn achtergrond en nog veel meer.
Op zoek naar gratis inspiratie?
schrijf je op mijn website in voor mijn nieuwsbrief boordevol inspiratie.
Volg je me al op social media? LinkedIn, Facebook of Instagram: eef loozen

Responsive Menu
Add more content here...