Skip to main content

Waarom zien ze niet in dat dit niet werkt, dit hebben we al eens geprobeerd! Waarom gebeurt dit nu, dat is niet eerlijk! Waarom doet iedereen nu zo moeilijk! Waarom moeten we dit nu nog een keer bespreken!

Waarom, waarom.
Ik wil dit niet..
Mijn collega’s zeggen dat ik het moet loslaten. Dat is me niet zo druk moet maken. Go with the flow.

En lukt dat? Vraag ik.
Voor geen meter! Ik kan en wil het niet loslaten zegt ze tegen mij.

Go with the flow daar geloof ik ook niet in zeg ik. Dat klinkt voor mij als: laat maar waaien. Vanuit de betrokkenheid die ik bij je zie is dat geen houding die bij je past. Maar verzetten tegen wat er gebeurt helpt ook niet. Daar krijg je stress van en het verandert de omstandigheden niet.

Ik zie een beeld voor me van riet in de duinen en een flinke storm.

Wat zou er gebeuren als je gaat meebewegen in plaats van ‘go with the flow’ of juist verzetten? Vraag ik.
Meebewegen zoals het riet doet als het stormt. Zou het riet niet meebewegen dan breekt het af. En dat geldt voor mensen net zo.

Meebewegen betekent: je flexibel opstellen en jezelf afvragen:

Waarom gebeurt dit?
Wat vertelt dit mij?
Wat vraagt dat van mij?
Wat zou een eerste stap zijn die ik kan doen?

Ze kijkt me aan en ik zie een lichte ontspanning in haar gezicht. Meebewegen, ja dat zou best wel eens kunnen zegt ze. Dat verzetten helpt me toch niet.

Ga het maar eens verkennen en kijk eens wat je dan bij jezelf ontdekt.

#leiderschap#coaching#transformatie#vleugelsomtegroeien#transformationalcoaching#ontwikkeling

Responsive Menu
Add more content here...