Skip to main content

We moeten echt meer duidelijkheid krijgen van de directie zodat we weten wat er van ons verwacht wordt, zeggen de leiders. Waarom nemen de leiders geen verantwoordelijkheid? De visie en strategie zijn toch helder. Ze mogen zelf beslissingen nemen, waarom doen ze dat niet? Waar wachten ze nog op, vraagt de directie zich af.

En zo ontstaat er een wachten op elkaar. Een impasse waar te weinig beweging in zit. Beide ‘groepen’ blijven hangen in eigen overtuigingen en van daaruit ontstaat er vaak meer irritatie en frustratie en vooroordelen.

Dat heb ik zelf ook heb meegemaakt tijdens mijn jaren als leider. Toen ik zelf teamleider was, later lid van het management team, als storemanager en ook toen ik voor het hoofdkantoor werkte.

Mijn advies om uit die impasse van stilstand en frustratie te komen:

❌stop met het proberen te overtuigen van de ander en ga eerst luisteren.
❌stop met praten in de derde persoon: waarom doen ZE dat niet.
❌stop met te oordelen en zeg niet: ik snap niet dat, ze hebben toch alles.. etc etc.

✅ ga oprecht luisteren naar wat de ander te zeggen heeft en stel open vragen: vertel eens hoe.. wat vind jij? waar zie jij…
✅vervang ZE door het woord WE en ga van daaruit met elkaar op zoek naar antwoorden.
✅stel de vraag: Hoe kunnen we? Wat is er nodig om? samen aan de slag en geef ruimte voor de inbreng van eenieder.

Zit je organisatie of team in deze spagaat? Ik denk graag met je mee voor een sprankelende, dynamische en diepgaande sessie met de leiders om dit te doorbreken.

#leiderschap#groei#vleugelsomtegroeien#mindset#motivatie#leadershipdevelopment#coaching

Responsive Menu
Add more content here...