Skip to main content

Is vaak de vraag die ik letterlijk krijg of via de vraagtekens die ik in de ogen zie als ik uitleg dat ik holistisch werk. Het woord wilde ik eerst ook vermijden omdat het allerlei associaties oproept die sommige mensen helemaal niet begrijpen, of prettig en maar vaag vinden.

Dus ik voeg daar altijd mijn eigen invulling en interpretatie aan toe. Met holistisch bedoel ik: kijken naar het geheel. Werken op een holistische manier waar we naar alle aspecten kijken van jou. Door dat te ontdekken en met een open blik te benaderen ontstaat er vaak iets wat de ander en ik vooraf niet hadden kunnen voorzien.

Ook al gaat aanvankelijk het vraagstuk waar de klant mee komt over b.v. leiderschap. Dan gaan we ook aan de slag met: Wie ben je? Hoe denk je? Hoe ontspan je? Hoe rond je een werkdag af? Wat is stress voor jou? Hoe is je slaappatroon? Waar verlang je naar? Hoe zit het met je creativiteit? etc. etc.

Ik heb ook geen standaard methodiek waar ik mee werk. Natuurlijk heb ik een rugzak vol met allerlei kennis, modellen, opleidingen, boeken, ervaring etc. Maar ieder mens is uniek en heeft dus ook iets anders nodig.

Als we samen holistisch aan de slag gaan en kijken en werken vanuit het geheel. Dan kan de groei optimaal in en met jezelf plaatsvinden.

Holyshit… wat een oordeel heb ik vooraf gehad over holistisch. Zoals jij het nu uitlegt, zo had ik er nog niet naar gekeken zei een klant laatst tegen me.

Laten we holistisch aan de slag gaan zei ik met een glimlach…

#leiderschap#persoonlijkeontwikkeling#coaching#vleugelsomtegroeien#motivatie#transformation#team

Responsive Menu
Add more content here...