Skip to main content

Later is nu!
Waar wil je op wachten, tot je wat zeker weet? zingt De Dijk in het prachtige nummer Later is nu.

Tja inderdaad, tot je wat zeker weet?

Ik krijg er geen energie meer van zegt ze tegen me. Er verandert toch niets binnen ons bedrijf en ik heb dit al eerder aangekaart in onze organisatie. Het helpt niets.

Hoelang is dat al zo? vraag ik.
Dat ik er geen energie van krijg bedoel je? Hmmm, al een hele tijd heb ik het gevoel heb dat er niets veranderd. Eerlijk gezegd is dat al de laatste jaren zo. Nadat ik dit al 4 keer heb aangekaart en zie dat er niets gebeurt ben ik gestopt met het aangeven.

Wat betekent dit voor jou? vraag ik.

Nou als ik zeker zou weten dat ik een vergelijkbare baan zou krijgen maar met een andere bedrijfscultuur dan zou ik dat doen. Als ik zeker zou weten dat mijn baas weg zou gaan en ik een andere baas zou krijgen dan zou ik het doen. Als ik zeker weet dat ik een vast contact zou krijgen bij een andere werkgever dan zou ik het doen. Maar ja, dat weet ik niet zeker.

Wat ga je dan doen? vraag ik.

Dan valt het stil. Tja, klinkt het na een lange stilte. Dan blijf ik maar en probeer ik er maar het beste van te maken en dan probeer ik maar om me niets meer aan te trekken van de dingen die ik zie. Dan probeer ik alleen maar te doen wat er aan me gevraagd wordt en meer niet. Dan probeer ik om me niet meer teveel in te laten met collega’s die dat ook vinden zegt ze.

Gaat dat lukken vraag ik?

Nou, eerlijk gezegd weet ik zeker dat dat niet gaat lukken is het antwoord.

Dus wat weet je dan wel zeker vraag ik nog een keer?

Stilte….

De regel uit het liedje van de Dijk gaat weer door mijn hoofd: Waar wil je op wachten? Tot je wat zeker weet?

Responsive Menu
Add more content here...