Skip to main content

Wat vertellen de schoenen die je aan hebt over jou? Dat was de eerste vraag tijdens het leiderschapsprogramma dat ik mocht faciliteren.

Een ogenschijnlijk simpele en grappige oefening waar iedereen vol enthousiasme aan begon. Ik moest moeite doen om boven de geanimeerde gesprekken in twee-tallen uit te komen. Zoveel was er te vertellen. Een serie vragen volgde met als laatste vraag: wat is op dit moment jouw grootste uitdaging als leidinggevende?

Collega’s die elkaar al jaren kenden, collega’s die elkaar de afgelopen 2 jaar alleen online gezien hadden, nieuwe collega’s en collega’s die pas een week in dienst waren.

Ze snakten naar verbinding. Verbinding maken met elkaar, met zichzelf, en met hun eigen leiderschap.
De pauzes liepen uit in het programma. Omdat er zoveel behoefte was om tijdens en naast het programma live bij te praten. Dat bijpraten en verbinden ging ook door in de avond tijdens het gezamenlijke diner en daarna in de bar.

Het vele gepraat werd afgewisseld met stiltes en reflectie. Schrijven in je schrift om te verbinden met jezelf. Wat heb ik geleerd? Wat heeft me geraakt? Wat neem ik mee? Wat wil ik achterlaten?

Maar ook, wat zijn de ontwikkelingen in de markt? Welke kant willen wij dan op in onze organisatie. Hoe kunnen we samen de beste resultaten halen? Wat vraagt dit van ons?

Stilstaan, om vervolgens door te gaan. Verbinden door niets te zeggen en elkaar alleen maar aan te kijken.
Dat was ongemakkelijk, zei iemand. Je hebt de neiging om te gaan lachen of te gaan praten om echte verbinding te omzeilen. En zo werden ze ondergedompeld in allerlei oefeningen en werkboeken om inzicht te krijgen in hun eigen leiderschap.

Je zou kunnen denken, een leiderschapsprogramma op een externe lokatie met zoveel leiders, een externe facilitator en eten en drinken op kosten van het bedrijf. Wat een luxe, wat een investering, is dat wel nodig?

Het was niet nodig maar een noodzaak denk ik. Er is een zaadje geplant op zoveel verschillende lagen door te starten met verbinden met jezelf, met elkaar, en met je leiderschap. Een mooie start en een vruchtbare grond waarop weer gezaaid kan worden.

Wil jij met je organisatie ook weer op zoek naar diepgaande verbinding met je team, zodat ze kunnen verbinden met elkaar maar ook met zichzelf en hun eigen leiderschap?

Laat het me weten en dan kan ik een programma op maat samenstellen dat helemaal past bij jouw organisatie.

info@eefloozen.nl

#teamontwikkeling#coaching#leiderschap#leiderschapsontwikkeling#vleugelsomtegroeien#toekomst
#groei#transformatie
www.eefloozen.nl

Responsive Menu
Add more content here...