Skip to main content

Mama, welke magische krachten zou jij willen hebben? Vraagt mijn dochter aan mij als we op weg zijn naar haar vriendinnetje. Huh, vraag ik gehaast, wat bedoel je? Ik kijk haar aan en met een serieus gezicht zegt ze: Als jij kon kiezen welke magische kracht je het liefste zou willen hebben welke is dat dan?

Jeetje, geen idee zeg ik.. en hoop dat het gesprek op iets anders komt.

Maar ze blijft maar vragen en dan hoor ik mezelf zeggen: als kind droomde ik altijd dat ik kon vliegen met mijn eigen armen. Dat je jezelf op kon laten stijgen met je eigen vleugels (armen dus). Ja mama dat is leuk zegt ze en babbelt verder..

Ondertussen denk ik verder na over haar vraag en over mijn antwoord..

Een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Ja vleugels hebben om te vliegen denk ik. Vleugels hebben lijkt me heerlijk omdat ze staan voor vrijheid maar ook geborgenheid. Je kunt ze uitslaan om te vliegen en te groeien en je kunt ze om jezelf en een ander slaan om liefde en geborgenheid te voelen.

Vleugels hebben iets magisch vind ik. Vleugels staan voor mij als symbool voor groei, vrijheid en bescherming en ze stralen zachtheid en pure liefde uit. Je kunt vleugels om je heen slaan als je bescherming en verzorging wilt. Je kunt vleugels uitslaan om te groeien, om je naar een andere plek te bewegen. Vleugels die je thuis kunnen brengen. Mijn missie is om mensen, leidinggevenden, teams en organisaties letterlijk begeleiden en handvatten geven om enerzijds naar binnen te gaan en te kijken naar je diepste angsten, belemmerende overtuigingen, blokkades en patronen die je niet meer dienen om zo met die inzichten een enorme persoonlijke groei door te maken die je kunt gebruiken in het leven, naar je team toe. Groei die niet gaat over een quick fix maar als een echte transformatie die je diep vanbinnen verankerd en verbonden hebt met wie je in je diepste kern bent, waar je in gelooft en waar je nooit aan hoeft te twijfelen ongeacht de omstandigheden.

Hoe vaak heb ik mijn vleugels uitgeslagen om vervolgens een persoonlijke groei door te maken? En hoe vaak heb ik ze om me heen geslagen omdat ik het even niet meer wist en waar ik mezelf moest troosten en verzorgen in mijn leven vraag ik me af. Hoe vaak heb ik vleugels gekregen om te groeien en heb ik een ander vleugels gegeven om te laten groeien?

Ik heb jarenlang leidinggeven in verschillende rollen en heel veel mensen, leiders en teams gecoacht in hun werk en of leven. Hoe vaak heb ik iemand of een vleugels kunnen geven om zo persoonlijke groei door te maken?

En nog dichter bij mezelf: welke dierbaren om me heen heb ik vleugels gegeven of hebben mijn vleugels gevoeld. En zo mijmer ik verder. Over de vraag van mijn wijze dochter die elke dag haar vleugels spreidt… ik besef wat voor een prachtige vraag het is: welke magische krachten zou jij willen hebben?

Heb jij daar wel eens over nagedacht? Welke magische kracht zou je willen hebben en waarom. Ik hoor het graag van je…

Responsive Menu
Add more content here...